Aikido klub Beograd Aikido

O klubu

Klub

Beogradski Tendorju aikido klub osnovan je 2008. godine i jedini je u Beogradu u kom se vežba ovaj izuzetno praktičan i efikasan stil aikida namenjen pripadnicima svih uzrasta koji žele da poboljšanju svoje psihofizičke sposobnosti. Klub je osnovan na inicijativu osnivača Tendorju aikida sensei Kenđi Šimizua i Tendorju aikido Saveza Srbije.

Članovi Beogradskog Tendorju aikido kluba redovno učestvuju na seminarima u Srbiji i inostranstvu, gde se dodatno usavršavaju. Takođe, u okviru Saveza često se održavaju zajednički treninzi sa drugim klubovima, a Savez ima odličnu saradnju sa klubovima iz inostranstva (Nemačka, Italija, Holandija). Seminari su izuzetna i korisna prilika da se upoznamo i steknemo prijateljstva sa velikim brojem aikidoka u zemlji i svetu i pored usavršavanja aikido tehnike da učvrstimo naš entuzijazam i volju.

Cilj i misija kluba jeste da vežbajući tendorju aikido razvijemo vrednosti i manire budoa, kao što su: jak karakter, entuzijazam i ratnički način razmišljanja, kako bi nam koristili u životu i bili praktični za nas u svakodnevnici. S obzirom na pozitivne promene koje možemo ostvariti vežbajući Tendorju aikido, želimo da što većem broju ljudi omogućimo da uživaju u benefitima ovog stila aikida i da zajedno postanemo zdraviji i uspešniji.